MEeT Heritage 01

SIGHIȘOARA 10-19 iulie 2023
Școala de vară, dedicată studenților și tinerilor arhitecți sau specialiști în domeniul patrimoniului, oferă experiența concentrată a unei intervenții de restaurare. În acest sens, activitățile practice ce țin de meșteșug și restaurarea unor elemente de lemn (prispa și frontonul Casei Șerbu din strada Tâmplarilor Sighișoara) sunt integrate unui „lanț” de procese cu care arhitectul restaurator se întâlnește în munca lui și care nu poate fi experimentat în sistemul formal de educație. Folosind ca „teritoriu de antrenament” șantierele de restaurare în care Fundația Mihai Eminescu Trust este impllicată, experiența școlii de vară reunește prin prelegeri, activități conexe și întâlniri cu specialiști, cât mai mult din etapele unui proiect de restaurare: de la istorie și documentare, la releveu și diagnostic, proiect și detaliere tehnică, șantier, până la antreprenoriat și ce se întâmplă mai departe cu o casă restaurată.

ORGANIZARE

Înscrierea se face prin completarea acestui formular în perioada 9-18 iunie iar rezultatele se vor anunța pe 20 iunie 2023.

https://forms.gle/Kzs6uJFymQzuMxF26

Școala de vară se va desfășura între 10-19 iulie 2023 în câteva puncte situate la câteva minute distanță în cetatea Sighișoara, astfel:

Casa Șerbu Strada Tâmplarilor 9, Turnul Cojocarilor sediul MET, Turnul și Bastionul Măcelarilor, și va include câteva vizite de documentare organizate în zonă.

Cazarea pe durata școlii de vară va fi asigurată în cetate în camere de două sau trei persoane și va include masa (mic dejun, prânz, cină). Costurile sunt cofinanțate de către Ordinul Arhitecților din România din Timbrul de arhitectură, Fundația Prințul de Wales, Fundația Mihai Eminescu Trust și participanți.

Taxa de participare este de 500 RON.

În perioada 21 iunie - 3 iulie 2023 puteți aplica la „Bursele OAR pentru studenții arhitecți care participă la Școli de vară – ediția 2023” cu o valoare de 800 RON. www.oar.archi/timbrul-de-arhitectura.

 

Școala de vară este un proiect organizat de Fundația Mihai Eminescu Trust, susținut de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură și Fundația Prințul de Wales.

Parteneri: Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, Ordinul Arhitecților din România filiala Sibiu-Vâlcea