Întâlnirea nr. 7 / 2019

 

Vă invităm la cea de-a șaptea, și ultima, dintre conferințele profesionale ArhitecTonic programate pentru acest an care va avea loc în data de 12 decembrie 2019, începând cu ora 14:00, în „sala FOCUS”, din cadrul Centrului Aria Sibiu, șoseaua Alba Iulia, nr. 100, Sibiu.

Evenimentul va fi structurat pe trei secțiuni:

 1. 14:00 – 16:00 Dezvoltare profesională continuă (DPC)   

  al patrulea modul din cursul Legislația Construcțiilor, acesta fiind cursul cel mai solicitat în cadrul sondajului de identificare a preferințelor membrilor filialei privind cursurile și conferințele DPC din oferta OAR, realizat în martie 2018 (ales de către 60% dintre cei care ați răspuns chestionarului, conform graficului atașat). Având o durată de 8 ore, cursul este împărțit în 4 module a câte 2 ore fiecare, câte unul în fiecare dintre următoarele conferințe ArhitecTonic - DPC din acest an.

  Lector:  av. Marius VULCAN

   

  BUFET

 2. 16:00 – 17:00 Prezentare tehnică MELINDA IMPEX INSTAL – soluții Loxone pentru case inteligente

 3. 17:00 – 18:00 Prezentare Pavilionul Național al României la Dubai Expo 2020 – Proiectul New Nature al biroului de arhitectură CUMULUS a câștigat locul I la concursul de soluții pentru Pavilionul Național al României la EXPO 2020 Dubai.

  Echipa care a lucrat la proiectul câștigător este formată din:
  Autor principal: Eliza Yokina, Adrian Soare
  Coautori: Andrei Cumpănășoiu
  Colaboratori arhitectură: Yasmin Asan, Marina Păsărin, Alexandru Cetea, Ioana Aron, Maria Sava
  Colaboratori specialități: ing. Mircea Paraschiv, Paul Sehlanec
  Curatori: Teodor Frolu, Eliza Yokina, Andrei Borțun, Adrian Soare, Beatrice Danis, Andrei Cumpănășoiu, Maria Neneciu
  Grafic designer: Otilia Fiastru

  „New Nature” este un concept care caută un nou echilbru/model, conștient, între om și natură fără a exclude formele de manifestare umană și fără a exclude dezvoltarea economică și științifică, practic integrandu-le pe toate într-un nou posibil model. În dialog cu ideea de „sustenabilitate”, una dintre cele trei mari teme propuse de Expo 2020 din Dubai, Pavilionul României va celebra istoria culturală și științifică a României în relație cu natura și va demonstra cum, prin colaborare, inovare și utilizare a resurselor de care dispunem - din trecut și prezent (știință, inovație și tehnologie) – moștenirea noastră își poate găsi relevanța la nivel planetar și poate contribui la fundamentarea viitorului globului pământesc. „New nature” aduce soluții alternative pentru modelarea eficientă a viitorului, prin exploatarea potențialului autohton și conectarea acestuia la condițiile universale, apelând la transferul cunoștințelor, ideilor și resurselor de care România dispune. Pavilionul României, a cărui prezentare aduce aminte de simbolurile lui Constantin Brâncuși, va fi compus din patru secțiuni (patru semicercuri) care simbolizează câte un micro-Univers în care levitează patru piloni ai României: natura, tradiția, educația și tehnologia. Forma pavilionului caută să transmită ideea unui echilibru fragil, ca expresie a unui „no returning point” în care se află Natura, în momentul de față, ca efect al activităților omenești. Pavilionul se așază pe o oglindă de apă, anunțând elementul natural principal ce va fi regăsit în interior.

Invitați: arh. Andrei CUMPĂNĂȘOIU

Conferința este deschisă tuturor membrilor filialelor OAR Sibiu-Vâlcea, Hunedoara și Alba, dar și arhitecților care profesează în Sibiu fără a fi membri ai Filialei Sibiu-Vâlcea a OAR, precum și altor specialiști din domeniul construcțiilor (ex. structură, instalații etc.). Prin urmare, vă rugăm să promovați acest eveniment în rândul colaboratorilor dumneavoastră și alte persoane care ar putea fi interesate.

Înscrierea la eveniment se face completând formularul online publicat aici până cel târziu în data de 11 decembrie 2019, ora 15.00.

Pentru a veni in sprijinul membrilor care doresc să participe la întâlnirea de dialog profesional pentru arhitectură și mediul construit ArhitecTonic, Filiala Sibiu Vâlcea va asigura transport către locația evenimentului dacă se vor primi solicitări în acest sens.


Galerie foto

share on