Articolul 1(1) Operatorii economici care încasează, integral sau parțial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit / debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum și a prestărilor de servicii efectuate direct către populație sunt obligați să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.
Ordinul Arhitecților din România este o organizație profesională. Prin activitatea membrilor săi, O.A.R. are misiunea de a convinge societatea că arhitectura reprezintă, în primul rând, un act de cultură de interes public, cu implicații urbanistice, economice, sociale și ecologice.
Printre obiectivele O.A.R. se numără intensificarea dimensiunii culturale a arhitecturii și consolidarea în jurul sediilor organizației și filialelor sale teritoriale a unor centre de arhitectură și cultură urbană; generarea unei politici a patrimoniului construit în România, arhitectura de valoare fiind un domeniu fundamental pentru calitatea vieții; adaptarea educației în arhitectură la tendințele mediului socio-economic și cultural.
Pentru mai multe informații despre Ordinul Arhitecților din România, vă rugăm vizitați: oar.archi/despre-oar
Dragi colegi,
Vă aducem la cunoștință că, secretariatul din Sibiu își reia activitatea și personalul filialei va fi prezent la sediul filialei, în zilele de marți și joi în intervalul orar 09.00-13.00.
În restul zilelor activitățile prestate de secretariatul filialei se vor desfășura în continuare în regim de telemuncă.
Activitățile prestate de secretariatul filialei din Râmnicu Vâlcea se vor desfășura în continuare în regim de telemuncă.
Vă mulțumim pentru înțelegere!
Înființată în 2001, filiala Sibiu-Vâlcea are în prezent 267 membri, dintre care 183 în județul Sibiu și 84 în Vâlcea. 172 sunt arhitecți cu drept de semnătură, 43 arhitecți stagiari, 46 conductori arhitecți cu drept de semnătură, 6 conductori arhitecți stagiari.
De-a lungul anilor, asumându-și obiectivele Ordinului, Filiala Sibiu-Vâlcea s-a implicat activ în:
Implicarea filialei în inițierea și/sau susținerea grupurilor de lucru mai sus menționate prin găzduirea întâlnirilor, exprimarea unor opinii profesionale atunci când a fost nevoie, aderarea la demersurile de abordare a instituțiilor publice vizate, a reușit să poziționeze sediul filialei ca punct de întâlnire și exprimare a inițiativelor vizând dezvoltarea urbană durabilă, în acord cu misiunea asumată de filială de a dezvolta în jurul sediului un centru de arhitectură și cultură urbană. În acest context, dublat de potențialul spațiului de a găzdui un eventual viitor centru teritorial de competență, apreciem investiția în reabilitarea și reamenajarea sediului ca fiind una strategică, atât pentru filială, cât și pentru Ordin.
Filiala Sibiu Vâlcea a Ordinului Arhitecților din România s-a înființat în temeiul prevederilor III secţiunea a 2-a din Legea 184/2001 privind organizarea şi exercitarea profesiei de arhitect, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ale Regulamentului de organizare şi funcţionare a Ordinului Arhitecţilor din România, precum şi ale Regulamentului-cadru privind înființarea, organizarea și funcționarea filialelor teritoriale ale Ordinului Arhitecților din România, dobândind
personalitate juridică de drept privat prin libera asociere a membrilor din județele Sibiu și Vâlcea la data de 7 octombrie 2001, data adunării generale constitutive a membrilor, în temeiul art. 35 din Legea 184 din 12 aprilie 2001.
Filiala funcţionează ca structură teritorială a Ordinului, cu personalitate juridică de drept privat, nonprofit, apolitice, cu foruri de conducere, buget şi patrimoniu.
Președinte – arh. Ion Cristian Șandru
Consiliul de ConducereTeritorial: