Premiile VELUX pentru arhitecți

 

Suntem onorați să vă anunțăm că am dat startul celei de-a doua ediții a competiției regionale Premiile VELUX pentru arhitecți.

Lumina naturală, esențială în proiectarea clădirilor, este și misiunea VELUX. De mai bine de 77 de ani, compania daneză, prin produsele ei, ferestre de mansardă, rulouri decorative, tuneluri solare, asigură pentru oameni din întreaga lume care aleg să locuiască la mansardă, lumină naturală, aer proaspăt și calitate.

Participanții, arhitecți și designeri din România, Bosnia și Herzegovina, Serbia, Bulgaria, Montenegru, Macedonia, Turcia și Albania sunt invitați să înscrie unul sau mai multe proiecte reale din 2017 și până în prezent, în care abordarea luminii naturale ca element de design este principala provocare.

Se pot înscrie proiectele din 2018 până în prezent și trebuie să conțină ferestre de mansardă și/sau tuneluri solare pentru acoperiș înclinat sau acoperiș-terasă. Pentru participare sunt necesare: planuri, fațade, secțiuni și un scurt text descriptiv. Alte detalii, precum vizualizări 3D, fotografii sau mai multe informații nu sunt obligatorii, dar sunt binevenite.

Cele trei categorii, „Locuințe familiale”, „Clădiri publice și rezidențiale”, „Renovare” devin contextele perfecte pentru ca arhitecții să exploreze soluții unice privind felul în care lumina naturală poate influența, îmbunătăți și modela spațiul de sub acoperiș.

Perioada de înscriere: iunie 2019 - 10 decembrie 2019, 23:59:59

Înscrieri: https://bll.velux.com/


Jurizare: ianuarie 2020.

Juriul cuprinde câte un membru din fiecare țară participantă.
Anunțarea câștigătorilor și festivitatea de premiere: februarie 2020, Belgrad, Serbia

Premii

„Marele premiu” - 2500 € și un bilet la cea de-a 9-a ediție a Daylight Symposium, 2021

Categoria „Locuințe familiale” - 500 €

Categoria „Clădiri publice și rezidențiale” - 500 €

Categoria „Renovare” - 500 €