identitate


IDentitate: arhitecti pentru Cartierul Arhitectilor 

este un proiect cultural initiat de Filiala Sibiu-Vâlcea a Ordinului Arhitectilor din România pentru Cartierul Arhitectilor, finantat prin Timbrul de arhitectura.

Ordinul Arhitectilor din România Filiala Sibiu-Vâlcea a primit de-a lungul anilor numeroase solicitari din partea rezidentilor acestui cartier si a unora dintre grupurile si asociatiile mai sus mentionate, de a interveni in vreun fel in gasirea de solutii la problemele cu care localnicii se confrunta. 

Proiectul cultural IDentitate: arhitecti pentru Cartierul Arhitectilor s-a nascut din aceasta nevoie resimtita de comunitate. Proiectul isi propune trei directii de actiune:

1. Identitatea cartierului, urmarind construirea unei identitati in acord cu valoarea si contributia adusa arhitecturii si urbanismului românesc de catre arhitectii ai caror nume au fost folosite in nomenclatorul stradal. 

2. Organismul cartierului - explicarea “retetei” unui cartier, a elementelor construite si neconstruite componente si a rolurilor actorilor urbani in dezvoltarea si administrarea cartierului.

Partenerul proiectului, Asociatia pentru Tranzitie Urbana - ATU, prin programul URBOTECA, explica abc-ul urbanismului si dezvoltarii urbane prin informatii disponibile online si prin activitatile din cadrul atelierului-resursa pe care il va coordona in cadrul evenimentului proiectului, in cartier.

Perspective personale asupra organismului cartierului vor fi explorate in cadrul spectacolului Cartierul Meu, sustinut de Teatrul BIS in cadrul aceluiasi eveniment.

3. Explorarea cartierului intr-o maniera participativa cu scopul de a identifica calitatile si neajunsurile acestuia, in pregatirea unor proiecte si interventii de ameliorare a calitatii vietii in cartier.


www.identitate-archi.ro

share on