Sprijin financiar pentru proiectele noastre culturale

Doneaza 3

 

  Vă informăm cu privire la posibilitatea de a redirecționa o parte din impozitul datorat pentru anul 2022 către Ordinul Arhitecților din România Filiala Sibiu-Vâlcea, o organizație non-profit care a depus eforturi considerabile pentru a obține finanțări din surse variate precum Timbrul de Arhitectură, Timbrul Monumentelor Istorice și sponsorizări, sume din care s-au derulat proiecte importante în ultimii ani, printre care se numără:

  

 • Conservarea-restaurarea picturilor murale și tencuielilor istorice din interiorul/exteriorul imobilului din str. Mitropoliei 17, Sibiu (cod SB-II-M-A-12142 în lista monumentelor istorice)
 • Lucrări de conservare și punere în siguranță la componente arhitecturale, decorații litice, tencuieli istorice
 • Proiectul IDentitate: arhitecți pentru Cartierul Arhitecților
 • Bienala de Arhitectură_Arhitectura.6_editia 2022
 • Platforma de dialog urban FORSIBIU

  

Vă rugăm să luați în considerare posibilitatea de a redirecționa această sumă către Filiala noastră, pentru a ne ajuta să continuăm aceste proiecte importante și să creăm un mediu urban mai plăcut și mai frumos.

Această redirecționare nu implică o cheltuială suplimentară. În funcție de forma juridică în care vă desfășurați activitatea, există modalități diferite de a redirecționa suma respectivă:

 1. dacă forma juridică este Birou Individual de Arhitectură, vă puteți da acordul pentru redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venitul datorat pentru 2022 prin completarea secțiunii corespunzătoare din declarația unică (secțiunea I 9); termenul limită pentru depunerea acestei declarații este 25.05.2023.
 1. dacă forma juridică este societate comercială, redirecționarea se face pe baza unui contract de sponsorizare și limitele admise sunt următoarele:

  • în cazul microîntreprinderilor sponsorizarea nu poate depăși 20% din impozitul pe venit datorat (Codul fiscal art. 56 alin. 1);
  • în cazul societăților comerciale care datorează impozit pe profit sponsorizarea nu poate depăși 20% din impozitul pe profit datorat și 0,75% din cifra de afaceri (Codul fiscal art. 25 alin. (4) lit. i). 

Persoanele fizice cu o altă pregătire profesională decât cea în arhitectură / construcții pot să direcționeze 3,5% din impozitul pe venit către OAR Filiala Sibiu Vâlcea prin intermediul declaratiei 230.

Vă mulțumim anticipat pentru sprijinul acordat organizației noastre și pentru implicarea dumneavoastră în susținerea proiectelor noastre.

 

Mulțumim partenerilor noștri pentru sprijinul acordat

 

share on